De diëtisten

Wilt u een afspraak maken zonder verwijzing dan is dit meestal ook mogelijk. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden. Op deze pagina vindt u alle gegevens voor het maken van een afspraak.

De consulten vinden in principe plaats op het praktijkadres van de betreffende diëtist. Wanneer u om medische redenen niet in staat bent het praktijkadres te bezoeken dan kunt u een afspraak maken voor een huisbezoek. U kunt bij ons een afspraak maken, mét of zonder verwijzing .
Kijk hieronder ook eens bij de informatie van de verschillende praktijken,


Diëtistenpraktijk Amersfoort-Noord

Welkom bij Diëtistenpraktijk Amersfoort-Noord van Arineke Deinum, Petra Jongenelen en Martina de Haan voor persoonlijke begeleiding bij al uw vragen over voeding en diëten in Amersfoort-Noord.

Ieder mens is uniek!

Uw persoonlijke wensen en voedingsgewoonten staan voor ons centraal. U kunt op korte termijn, passend bij de diagnose, terecht omdat we ruimte houden om flexibel op de vraag in te spelen. We leveren direct aan u de zorg afgestemd op uw hulpvraag.

 

Arineke Deinum, diëtist en kinderdiëtist

Na mijn afstuderen in 1988 heb ik op verschillende plaatsen gewerkt; ik ben begonnen in de voedingsvoorlichting en heb vervolgens in een verpleeghuis gewerkt. Toen werd duidelijk dat mijn hart lag bij de dieetadvisering, het zoeken met mensen naar de juiste manier van eten, het oplossen van knelpunten die men ervaart en het bereiken van het doel dat men zichzelf stelt. Dat is dan ook de reden dat ik in 1993 gestart ben met mijn eigen praktijk., dat is 25 jaar geleden en ik heb er nooit spijt van gehad. In de afgelopen jaren heb ik mij ook kunnen specialiseren op verschillende vlakken van het werk, o.a. op het gebied van de behandeling van kinderen, zowel wat betreft ondergewicht, buikpijnklachten, als kinderen die 'moeilijk' eten, dat noemen wij de kritische eters. 

Nog elke dag is mijn werk een uitdaging en nog steeds geniet ik van het feit dat mensen inderdaad gezonder gaan eten, hun doelen bereiken, minder medicatie nodig hebben of minder klachten ervaren. Zoals we op onze homepage hebben staan: 'Voeding als medicijn'.  Dat is zo waar, elke dag zie ik dat weer. 

Ik wil er zijn voor mensen en wil met hen zoeken naar het juiste eetpatroon en oplossingen voor de punten die men als moeilijk ervaart, en samen een mooi resultaat bereiken. 

  

Petra Jongenelen, diëtist en kinderdiëtist

Na de middelbare school wilde ik maar 1 ding: arts worden. Na 2 x uitgeloot te zijn, en intussen 2 jaar studie voor diëtist te hebben afgerond, ben ik toch maar doorgegaan met de studie. Pas tijdens de eindstage merkte ik dat het eigenlijk een ontzettend leuk beroep is! En ik heb er later nooit spijt van gehad.

In de loop der jaren zijn er natuurlijk veel ontwikkelingen op voedingsgebied geweest. Maar het mooiste is dat de laatste tijd voeding daadwerkelijk als medicijn wordt gezien. En dat is het ook!

Denk bijvoorbeeld aan de ziekte coeliakie: medicijnen zijn er niet voor deze ziekte, maar wanneer je een glutenvrij dieet volgt herstelt je darm helemaal. En bij diabetes kan door de juiste voeding de bloedglucosewaarde verbeteren en evt. de medicatie verminderd worden. Soms zijn medicijnen zelfs niet meer nodig. En zo zijn er talrijke voorbeelden te noemen.. Of zoals bij kinderen die moeite hebben met eten, door allerlei redenen, de 'kritische'eters. 

Het mooie van mijn werk is dan ook om mensen te begeleiden met het omzetten van de theorie van het dieet in praktische toepassingen. En als het allemaal niet zo makkelijk gaat is het heel fijn dat er iemand is om je daarbij te kunnen begeleiden. Die persoon wil ik dan graag zijn!

 

Martina de Haan, diëtist

Sinds 2017 ben ik werkzaam als diëtist bij Diëtistenpraktijk Amersfoort-Noord op de locatie Databankweg 2A. In 2012 ben ik gestart met de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Ik heb besloten om nog een opleiding te volgen omdat ik alles dat met voeding te maken heeft erg interessant vind. Ik werk graag met mensen. Naast diëtist ben ik ook architect met 17 jaar werk ervaring bij 3 verschillende architectenbureaus. Voeding is meer dan eten alleen. Eten is leuk en lekker en belangrijk voor de gezondheid en ook voor de ontwikkeling en groei bij kinderen. Niet iedereen is hetzelfde, daarom is het geven van voedingadvies altijd maatwerk. Ik ben nieuwsgierig en wil mijn cliënt goed leren kennen zodat wij samen kunnen werken aan zowel een gezond(-er) eetpatroon en leefstijl.

Als diëtist ben ik ook betrokken bij MTC Fysioclub junior. We werken in een multidisciplinair team met onder andere fysiotherapeuten, orthopedagogen en psychologen aan een leefstijlbehandeling voor kinderen met obesitas of overgewicht en comorbiditeit tussen de 4 en 18 jaar.

 

Wettelijk beschermd

Belangrijk om te weten is dat de titel diëtist wettelijk beschermd is. Dit betekent dat niet zomaar iedereen zichzelf een diëtist kan noemen. Dit kan alleen na het afronden van de vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek.

De diëtisten van Diëtistenpraktijk Amersfoort-Noord staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor paramedici. Om in dit register ingeschreven te staan moeten we aan een aantal belangrijke eisen voldoen, zoals het behalen van punten door middel van bijscholing. Zo bent u verzekerd van een goede kwaliteit en up-to-date kennis. Ook zijn wij lid van onze beroepsvereniging: de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

 

 


Naar boven

Arineke Deinum
Diëtist en kinderdiëtist

Petra Jongenelen
Diëtist en kinderdiëtist

Martina de Haan
Diëtist

Adresgegevens

Hof der gedachten 11
3823 WB
Amersfoort

Huisartsenpraktijk Orion
Ringweg Koppel 15
3813 BA
Amersfoort

Diëtistenpraktijk Amersfoort-Noord MTC-junior
Databankweg 2a
3821 AL
Amersfoort

Diëtistenpraktijk Nieuwland

Diëtistenpraktijk Nieuwland is onderdeel van Diëtistenpraktijk Amersfoort-Noord. Arineke werkt op de donderdagochtend in Nieuwland.


Naar boven

Adresgegevens

Zeldertsedreef 11c
3824 EJ
Amersfoort

Diëtistenpraktijk Daniëlle Heman Diëtist en Yogadocent

Ik heb een grote passie voor alles op het gebied van gezondheid en leefstijl. Ik vind het fascinerend wat voeding in combinatie met het vergroten van bewustzijn voor ons kan betekenen. 

Tijdens de opleiding Voeding & Diëtetiek heb ik veel kennis opgedaan.
Echter verbeterde mijn eigen relatie met eten pas echt toen ik mij ook meer bezig begon te houden met bewust leven. Hier is mijn uitgangspunt om intuïtief eten te combineren met goede voeding voor het lichaam uit geboren. Daarnaast onderschat ik niet de waarde van kennis. Waarbij ik reguliere voedingskennis combineer met kennis uit de orthomoleculaire voedingstherapie.

In mijn advisering geef ik je de benodigde kennis en tips en vind ik het belangrijk dat we gezamenlijk tot een passend plan komen, waar je mee aan de slag kunt.

Zelf ben ik een pescotariër. Ik eet 1 keer per week vis en geen vlees.
Mocht ik bij uitzondering wel vlees eten, kies ik het liefst voor biologisch vlees. Je vindt mij vaak in de keuken, waarbij ik het leuk vind om nieuwe recepten uit te proberen. Naast mijn passie voor voeding, ben ik in mijn vrije tijd te vinden in de natuur, de sportschool, op de yogamat, in de sauna of drink ik een kop koffie onder het genot van een goed gesprek met familie/vrienden.

 


Naar boven

Adresgegevens

Gezondheidscentrum Noordewier (Huisartsen naast Apotheek)
Noordewierweg 84
3812 DM
Amersfoort

Huisartsenpraktijk Vondelplein
Vondelplein 4 D
3818 BC
Amersfoort

Huisartsenpraktijk Amersfoort-Zuid
Vermeerstraat 156-158
3817 DJ
Amersfoort

Diëtistenpraktijk Bekenstein

Annelies de Greef, diëtist

Voeding houdt mij van jongs af aan al bezig. Tegelijkertijd houd ik van het werken met mensen. Daarom ben ik de opleiding Diëtetiek gaan volgen. Na mijn afstuderen in 1976 heb ik meegewerkt aan diverse projecten voor de Nederlandse Hartstichting en TNO. Tijdens mijn studie wist ik al dat ik een eigen praktijk wilde oprichten. In 1978 startte ik een praktijk aan huis, waar ik 35 jaar later nog steeds met veel plezier werk. Eten is een basisbehoefte en tegelijkertijd iets waarvan je kunt genieten. Wanneer voeding een probleem wordt, zie ik het als een uitdaging om samen met u te kijken naar een dieet waar u zich prettig bij voelt. Ook zoeken we uit hoe we hoe we tot een oplossing kunnen komen aan de hand van haalbare doelen. Zo streef ik ernaar u tevreden en met minder klachten de deur uit te laten gaan.

 

Martine Sikkens, diëtist

Na ruim 10 jaar in een ander vakgebied te hebben gewerkt, besloot ik op mijn 27e het roer om te gooien. Terug de schoolbanken in, ik ging weer studeren! Na de 4 jarige opleiding voeding en diëtetiek in Amsterdam succesvol te hebben afgerond, ben ik in 2018 gestart bij diëtistenpraktijk Bekensteinselaan en werk ik nu samen met Annelies de Greef. Zo kon ik al mijn opgedane kennis éindelijk in de praktijk gaan brengen.

Wat ik zo leuk vind aan het werk als diëtist, is de combinatie van het interessante vakgebied voeding en het contact met mensen. Ieder mens is uniek, dus dat vraagt soms om creatieve oplossingen. Geen standaard lijstjes met wat allemaal niet meer mag en juist zou ‘moeten’, ik vind het veel leuker om de focus te leggen op wat allemaal wél kan. Denken in oplossingen, niet in beperkingen. Samen met u ga ik op zoek naar een eetpatroon dat bij u past. Ik zie het als een uitdaging om u te kunnen helpen uw doelen te behalen en uw gezondheid te verbeteren. Door middel van kleine stapjes op zoek naar een andere leefstijl. Het moet niet als een vervelend dieet voelen, maar veel belangrijker: het moet in het dagelijkse leven passen, het moet de rest van het leven vol te houden zijn en als belangrijkste: het leven moet leuk blijven!


Naar boven

Annelies de Greef
Diëtist

Martine Sikkens
Diëtist

Adresgegevens

Bekensteinselaan 15
3817 AJ
Amersfoort

Huisartsenpraktijk Amersfoort
Snouckaertlaan 4
3811 MB
Amersfoort

Gezondheidscentrum Cartesius
Cartesiusstraat 2
3817 XP
Amersfoort

Huisartsenpraktijk Amersfoort-Zuid
Vermeerstraat 156-158
3817 DJ
Amersfoort

Fysiotherapiepraktijk Liendertseweg
Liendertseweg 63
3814 PJ
Amersfoort

Diëtistenpraktijk Tollius

Sinds 2017 ben ik werkzaam als diëtist. Ik ben begonnen bij diëtistenpraktijk Amersfoort-Noord op de locatie Databankweg 2A en vanaf 1 januari 2020 ben ik ook diëtist bij Medisch Centrum Tollius.

In 2012 ben ik gestart met de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Ik heb besloten om nog een opleiding te volgen omdat ik alles wat met voeding te maken heeft erg interessant vind. Ik werk graag met mensen. Hiervoor was ik architect met 18 jaar werkervaring bij 3 verschillende bureaus.

Voeding is meer dan eten alleen. Eten is leuk en lekker en belangrijk voor de gezondheid. Niet iedereen is hetzelfde, daarom is het geven van voedingadvies altijd maatwerk. Ik ben nieuwsgierig en wil mijn cliënt goed leren kennen zodat wij samen kunnen werken aan zowel een gezond(-er) eetpatroon als een gezondere leefstijl.


Naar boven

Adresgegevens

Medisch Centrum Tolluis
Joannes Tolliusstraat 30
3818 NB
Amersfoort

Copyrights Amersfoortse Diëtisten Associatie © 2024