Vergoedingen

Vergoeding

Vanuit de basisverzekering heeft u recht op vergoeding van maximaal 3 uur diëtetiek per jaar. Houd hierbij wel rekening met het wettelijk eigen risico. Indien u aanvullend verzekerd bent, krijgt u mogelijk meer vergoeding. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.

Indien de diëtist van uw keuze een contract heeft met uw zorgverzekeraar, worden de kosten rechtstreeks gedeclareerd bij uw zorgverzekering. Wanneer u meer dan 3 uur dieetbegeleiding nodig heeft of u bent onder begeleiding bij een diëtist die niet gecontracteerd is, zullen de kosten bij u zelf in rekening worden gebracht.

Tarieven

Wanneer u geen aanspraak kunt maken op vergoeding zijn de kosten: 

1e consult (60 min)   € 70,-
vervolgconsult (kort)  € 17,50
vervolgconsult (lang)  € 35,-
individueel dieetvoorschrift (per 15 minuten)  € 17,50
toeslag huisbezoek  € 27,50

Toelichting behandeltijd De behandeltijd die de diëtist in rekening brengt bestaat uit twee componenten:

1. contacttijd: de tijd waarbij u als cliënt aanwezig is.

2. individueel dieetvoorschrift: de tijd die de diëtist besteedt aan het analyseren van voedingskundige, diëtistische en medische gegevens, het eventueel berekenen van de voeding en het samenstellen van een persoonlijk advies. Hier bent u als cliënt doorgaans niet bij aanwezig. Ook deze tijd maakt deel uit van de behandeling.

Een consult bestaat uit contacttijd en indien nodig een individueel dieetvoorschrift. De totaal bestede tijd wordt altijd afgerond op kwartieren.  

Wanneer u niet verschijnt op uw afspraak zonder op tijd telefonisch af te zeggen, wordt de voor u gereserveerde tijd bij u in rekening gebracht. U kunt tot uiterlijk 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. Een afspraak op maandag moet uiterlijk vóór vrijdagmiddag 17.00 uur geannuleerd worden. De kosten voor het niet verschijnen op uw afspraak worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Copyrights Amersfoortse Diëtisten Associatie © 2022